Välkommen hit

Jag heter Hanna Sundblad, bor i Lidköping och är vissångerska och låtskrivare. Utöver visprogram på egen hand ebjuder jag just nu tre olika föreställningar;

"En jävla röst" - en musikberättelse om Ester Blenda Nordström, tillsammans med musikerna Mikael Dalemo och Johan Sundström som har premiär 16 november på Himmelskällan i Varnhem.

Ett känslofyllt musikporträtt av Ester Blenda Nordström. Med sånger, berättelser, tidsenlig rekvisita och glimt i ögat skildras en orädd, karismatisk kvinna.Hon som anses vara Sveriges första wallraffande reporter, klär sig i byxor och slips då kvinnor har långklänning, kör motorcykel och skålar med grabbarna på Gyldene Freden, blir krigshjälte, reser jorden runt och gerröst åt dom sällan hörda. De närmaste kallar henne ett yrväder och "ett jävla solsken” men hon kämpar också mot ett inre mörker. Det är även en berättelse om en tid då kvinnor kämpar för rösträtt, samkönad kärlek är straffbar ochSverige är ett klassindelat land där de längst ner på samhällsstegen har svårt att komma till tals. Föreställningen är inspirerad av Fatima Bremmers bok "Ett jävla solsken".

Omdömen:

"En sanslöst bra föreställning!" Per Eriksson

"Fantastiskt fin föreställning! Alla tre så begåvade och proffsiga - riktiga stjärnor!" Erika Frost

"En underhållande berättelse om Ester Blenda och fantastisk musik till detta!" Camilla Almlöf

"Med utgångspunkt från Fatima Bremmers bok har Hanna Sundblad plockat ur essensen i berättelsen om Ester Blenda Nordström. Berättelsens symbios med Hannas egna och andras sånger gör ”En jävla röst” till inget mindre än en fullträff. Jag blev verkligen berörd av föreställningen som fungerar såväl för publik som inte vet något om Ester Blenda som för dem som känner till henne." Lillemor Karlin-Flink/ Vara Riksteaterförening

"Vaggvisor för vakna" om Barbro Hörberg, tillsammans med musikerna Björn Millton och Mikael Dalemo. En personlig, smått humoristisk 70-talspatinerad föreställning med Barbros odödliga visor, blandat med lite egna sånger och prat om verklighet, drömmar och en del däremellan. Men mest om Barbro.

Omdömen:

”En föreställning som trollbinder publiken!” Rune Blidh, Gränslös Kultur Kristinehamn

”De texterna och den känslan - det var fantastiskt!” Ann-Sofie Andersson, kultursamordnare Götene kommun

”Det är otroligt! Både allvarligt och fyllt av humor. ” Sofie Henryson, kulturarrangör Bohusläns Museum

”Fin och stämningsfull föreställning om Barbro Hörberg med visorna trevligt varvade med berättelser om hennes liv.Också Hanna Sundblads egna visor var gripande och härliga att ta del av. En föreställning med både tårar och skratt.” Anna Bramsved, kultursamordnare Landvetters Kulturhus

"Det stora blå" - en konsert på tema blått med musikerna Mikael Dalemo och Björn Millton.

Om jord, himlar, vatten och hav, livet i stort och smått, i torrt och vått. Om att känna sig smart - men ändå inget ha förstått.

Ord och blå toner av Hanna Sundblad, Laleh, Joni Mitchell, Emil Jensen, Tove Jansson, Barbro Hörberg och Marie Fredriksson.

Föreställningarna och visprogrammen bokas på hanna.sundblad@live.se eller 070-191 55 73, 0510-54 74 00.

Min senaste skiva heter "Mellan diskbänk & stjärnblänk", innehåller enbart egna låtar och är inspelad, producerad och arrangerad av Michael Ellgren S på Lido Music AB. Vid sidan om sångjobb tar jag också uppdrag som konferencier, skribent och kommunkatör och marknadsförare. Jag var tidigare projektledare för Läckö Visfestival på Läckö Slott.